Kinesisk Hälsovård 

Utbildning

Yi Gong-kurs (Qigong)

Dr Yang visar grunderna i Yi Gong som är lätt att lära sig och ger stora fördelar för sinnesro och hälsa.

Dr-Yang Chun Gui (född år 1958) som kommer att handleda denna kurs har decennier av erfarenhet inom Yi Gong och är medlem i World Academic Society Of Medical Qigong.  Dr-Yang började med att praktisera i YiGong redan vid barndomen under handledning av sin far då familjen Yang i flera generationer undervisade Yi Gong tekniken, Yi Gong-akupunktur, -massage samt örtmedicin. Yang har även utövat exilir meditation inom flera kinesiska Taoism tempel samt meditation och Kung Fu på Tempel SongShan i Kina.

Yi Gong är en speciell teknik som kombinerar essensen av buddismen, taoismen samt Konfucianismen.  Det finns flera fördelar med att praktisera i Yi Gong:

- Bidrar till att hjärnan slappnar av, vilket motverkar psykisk stress och därmed ger förbättrad sömnkvalitet. 

- Minskar depression, sorg och ilska som kan påverka kroppens inre organ och kan därmed minska de olika symtom/besvär som uppstått, ex stressrelaterad huvudvärk och magsmärtor.

- Förbättrar mage-och tarmfunktionerna.

- Förbättrar blodcirkulation och blodförsörjning till livmodern och ökar därmed fertiliteten.

- Förstärker binjurarna, minskar kronisk trötthet.

- Stimulerar nybildning av lymfkörtlar vilket bidrar till förstärkt immunförsvar och därmed friskare kropp.

I Yi Gong praktiseras dessutom särskild andningsteknik som förenar kroppen och själen och därmed bidrar till välbefinnande.

Du kommer att känna förändringar i kroppen genom att praktisera Yi Gong. Symptom på dina besvär kommer att avta ju längre du praktiserar. Du kommer att finna lugn och ro i att kroppen är förenad med, och en del av, naturen!

 

Välkommen med din anmälan!